*haşlanmış yarım tavuk göğsü
*1 bardak şehriye
*1/2 bardak su
*salatalık turşusu
*mısır
*limon suyunda haşlanmış mantar
*yeşil soğan,dereotu,maydanoz
*3-4 adet közlenmiş kırmızı biber
sosu için;
*limon,tuz.sumak ve zeytinyağ karıştırılır
Şehriyeler tereyağında rengi dönene kadar kavrulur.Suyu eklenip pilav gibi pişirilir.Didiklenmiş tavuk ve diğer malzemeler eklenip harmanlanır.En son sosu dökülüp servis yapılır.
Afiyet olsun...
2 yorum:
Beceri hat safhada maşallah:)Şehriyeyi 40 yıl düşünsem aklıma gelmezdi,muhteşem bir uyum olmuş,ellerine sağlık:)
Çok sağol Tubacım.Kendi çapımda bişeyler yapmaya çalışıyorum işte.Mutfağı seviyorum bütün stresimi alıyor çıkan bulaşıklar dışında...
Yorum Gönder