30 Kasım 2012 Cuma

Mickey ile Matematik

   Geçtiğimiz cumartesi D&R'dan çocuklar için birkaç kitap sipariş verdik.Ne yalan söyliyim bu internet bizi epey tembelleştirdi.Gidip almaktansa internetten almak daha rahat geliyor.Hem ben bir dükkana girdiğim zaman kendimi kaybediyorum alacağım şeyleri unutup almadan geliyorum.Bir de istediğini buluyorsun.Yok kalmadı,bir depoya bakalım,yok efendim getirtiriz derdi yok.Varsa alıyorsun yoksa almıyorsun bu kadar.
    Salı günü aldıklarımız elimize ulaştı.Ben hepsini çok beğendim.Tek tek paylaşıcam daha sonra.Ben matematiği çok severim en favori derslerimden biriydi okul çağlarında.Çoğu çocuk sevmez.Bence bunun nedeni sadece anlamamak değil anlayamıyacağım diye önyargı ile yaklaşmak.Ben de çocuklarımın sevmelerini ve korkmamalarını sağlamak için bir an evvel faaliyete geçmek gerektiğini düşündüm.Mickey mouse ile matematiğin içeriği çok güzel.Çok basit ve çocukların anlayacağı gibi.İçerisinde 110 adet küçük çıkartma var konu anlatımlarında kullanılmak üzere.Benim aldığım 3-4 yaşa yönelik.Diğer yaşları da mevcut.Sayıları,şekilleri,iç-dış kavramını,aşağı-yukarı,az-fazla gibi kavramları da anlatıyor.
   Benimkilerle yapmaya başladık.Sevdiler ama bizim biraz yapma stillerimiz farklı.Biri masada diğeri hoplarken falan yaptık ilgilenmiyor gibi görünüyorlar ama tekrarladığımızda anlamışlar,sevindim.İki çocukla hele de aynı yaştaki iki çocukla birşeyler yapmak çok zor ama azmettim başarıcam.Sevgiyle kalın...

2 yorum:

ÇokoPrensin Annesi dedi ki...

Bizim için henüz erken ama bu kitabı not alacağım bir kenara. Çocuklar sanırım çoğunlukla çalışırken ilgisiz görünüyor ama aslında çaktırmadan ilgililer. Maşallah ikisine de Allah zihin açıklığı versin:)

Unknown dedi ki...

Amin çok teşekkürler.Gerçekten çocukların ilgisini çekmek çok zor oluyor.en fazla 10-15 dak.Bu süreyi en iyi şekild değerlendirmek gerekiyor.Ben en çok ilkokuldan korkuyorum.İnşallah çok zorlamazlar...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails