5 Temmuz 2012 Perşembe

Tuvalet Eğitimi

Tuvalet işini hala bi sonuca bağlayamadık.Gündüzleri  çişlerini söylemeye başladılar ancak geceler sıkıntılı.Okuduğum ve çevremden duyduğuma göre tuvalet eğitimine başlanıldığında geceleri bez bağlanmıyormuş ama ben bunu başaramadım.İki çocuk olunca yatak yorgan heryer batacağı ve bunlarla uğraşırken çileden çıkacağımı bildiğim için girişemedim ne yazıkki.Bizimkilerde rahatına düşkün altına yapmak kolay geliyor.Epey zorlandık bu aşamaya gelene kadar.Hele kaka olayını hiç sormayın gitsin.Çocuklar bez bağlanmıyo diye kabız oldular.Buda rastlanan bi durum gerçi.Az önce yine beni çok güldürdü Erdem."Anne bana bez bağla sı..cam dedi.Allahım bu çocuklar bi alem.Ne yapıyım bende bağladım.İki gündür yapamıyor yavrucak çatlasın mı?Masanın arkasına geçti sandalyeleri çekip kendine tuvalet inşa eti ve işlem tamam.O rahat,ben rahat...:)

2 yorum:

buya dedi ki...

merhaba, bizde 3,5 yaşını biraz geçtik, bizim bezimizi de 5 ay önce yuvaya başladığında öğretmeni bıraktırttı. ama gece bezimiz hala devam ediyor. cunkuuu 1) yatmadan once koca bir bardak sut içiyor ve doğal olarak aynı anda boşaltım yapamıyoruz:) 2) sut içmese bile gece bezi sabah cumcur cumbur kalkıyor ve 3) çalışan biri oldugum için gece uykudan uyanıp çocugu çişe götüremiyorum:( bir kere bağlamayayım dedim 10da tuvalete gittik yaptı, yattık masal okunud falan derken saat 10:30 anne çişm var dedi kaltık bi daha yaptık. ben saati gece 2ye kurdum(kalkıp tuvalete götürmek için) uyuduk sonra bi ara baktım benim oğlan anne çiş yaptım dedi ann bi baktım butun yatak çiş içinde.. saate baktım daha 11:00.. ve vazgeçtim:) ne zaman o bez sabah kuru kalkar o zaman anaca çıkar:)

Unknown dedi ki...

öncelikle çok teşekkür ediyorum.Bloğuma ilk yorum senden geldi.Sana katılıyorum geceleri o bez dolu olduğu sürece bağlamaya devam.Herşeyide anneden beklememek lazım dimi...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails